
Miód pszczeli
Miód pszczeli naturalny jest wytwarzany przez pszczoły z nektarów kwiatowych lub spadzi.

Mleczko pszczele
Mleczko pszczele to jasna, gęsta substancja o lekko kwaśnym smaku, prawie bezwonna. Stosowane u ludzi zwiększa odporność, usuwa zmęczenie i pobudza apetyt.

Pyłek kwiatowy
Pyłek kwiatowy znoszony przez pszczoły do uli w postaci różnokolorowych granulek, to męskie komórki generatywne kwiatów licznych gatunków roślin uprawnych i rosnących w stanie dzikim.

Propolis
Propolis zwany również kitem pszczelim posiada wiele właściwości leczniczych.

Pierzga
Pierzga pszczela to naturalny produkt wytwarzany przez pszczoły. Jest to pyłek kwiatowy transportowany do ula, zmieszany ze śliną i miodem oraz zamykany w komórkach plastrów. Masa zabezpieczona woskiem w beztlenowych warunkach fermentuje, w wyniku czego powstaje pierzga.

Wosk pszczeli
Wosk pszczeli to substancja wydzielana przez pszczoły. Służy im do budowania plastrów w ulu. Wosk produkowany jest przez gruczoły woskowe znajdujące się na spodniej części odwłoka pszczoły robotnicy.